Onsdag 7.januar i år forvillet Embla seg ut og bort fra hjemmet i Harstad. Etter en lang leteaksjon med over 300 frivillige Harstadværinger, sluttet Ingeborg og matfar Stephan Winsjan seg til aksjonen sammen med hunden deres Obelix. Da Obelix etter halvannen time så Embla løp han bort, la en labb over henne og holdt henne fast. Endelig var Embla trygg og kunne komme hjem igjen.     

– Det som er så fantastisk er at Obelix aldri har gått spor etter hund. Kun vilt og rev. Men da vi fikk øye på Embla og slapp Obelix løs, var det som at han visste akkurat hva han skulle gjøre. Det tok bare sekunder før han stod over Embla og holdt henne fast slik at vi kunne hente henne trygt hjem, sier matfar og viltnemda Stephan Vinsjan. 

Obelix sin innsats for å hente Embla hjem fikk stor oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt, og den lille helten fikk nominasjoner til Norges dyrehelt fra hele landet. Historien og engasjementet fra nærmiljøet varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter. 

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Obelix er et godt eksempel på hvordan våre pelskledde venner gjør en stor forskjell for både mennesker og andre dyr sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Trodde alt håp var ute

Etter seks dager ute i bitende kulde var Tone Stenhaug, matmor til Embla, sikker på at de hadde sett det siste av Embla. Kun ni dager etter at de hadde fått henne. 

– Vi hadde ikke sovet på flere dager, og gjorde absolutt alt for å finne Embla. Etter å ha prøvd både klarsynte og mer til var det til slutt noen som foreslo at vi kunne høre med Stephan og Obelix i Kvæfjord som brukte å gå spor etter vilt. Etter en kjapp telefonsamtale kastet de seg i bilen og kjørte til Harstad for å hjelpe oss. Hadde det ikke vært for dem, ville ikke Embla sittet her i dag, sier Tone Stenhaug.  

Donerer pengepremie Dyrebeskyttelsen og Redningshunder i Harstad

Foruten å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelter får Obelix også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til Norske Redningshunder og Dyrebeskyttelsen i Harstad

- Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss å kunne støtte dyrevennene i Harstad med det arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner, sier Geelmuyden. 

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund. .

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX