Servicehunden Neon er Norges dyrehelt

Denne ukens dyrehelt er servicehunden Neon! Som den eneste servicehunden i Norge varsler Neon hjelpesentralen når matmor Bente får epilepsianfall. Noe som kan ha reddet livet hennes flere ganger.

Matmor Bente har hatt epilepsi hele livet, en sykdom som for mange betyr et liv med store begrensninger. Noe som 18 brudd i ansiktet og en del andre stygge skader kan bekrefte. Som eneste servicehund i Norge som er utdannet anfall- og reaksjonshund er Neon rask på labben med å trykke på varslingsknappen hjemme hos Bente når anfallene kommer. En oppgave som i enkelte tilfeller kan være med å avverge både hjerneskader og andre store konsekvenser fra fallene.

«Neon gir meg en trygghet i hverdagen og gir meg muligheten til å leve det livet jeg ønsker. Når du kan falle om når som helst, lever man konstant i en annen tilværelse enn folk flest. Man har ingen garanti for hvordan en fin skitur, en sosial tilstelning eller en vanlig kveld hjemme kommer til å ende. Da er det godt å alltid ha Neon der til å varsle slik at jeg får hjelp når anfallene kommer» forteller matmor. 

Matmor Bente er ikke den typiske eieren av en servicehund. Med en sykdom som ikke vises utenpå, foruten noen skrammer etter stygge fall, og en kjærlighet for ski- og løpeturer i Østmarka ser hun ut som hvilken som helst sprek 50åring. En tilværelse hun får opprettholde takket være Neon. 

«Når jeg løper i marka er det kun vesten til Neon som avslører at jeg har epilepsi. På turene gir Neon meg både fysisk trygghet ved at han kan holde meg varm og varsle etter hjelp hvis jeg faller, men også psykisk gjennom alle de gode bekjentskapene jeg har fått takket være sjarmen hans. Noe av det beste med Neon er nemlig det at jeg ikke lengre er hun det er synd på fordi hun har epilepsi, men den heldige som får ha en så flott hund!» 

Varme gratulasjoner til Neon fra juryen og Norsk Kennel Klub! Og en ekstra gratulasjon til matmor Bente som også har bursdag i dag! Tusen takk for alle de flotte bidragene vi har fått inn så langt. Alle nominasjonene som har kommet inn er fortsatt med i konkurransen, og hvis du ennå ikke har nominert din dyrehelt kan du gjøre det her: http://j.mp/1ArwkNX

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er et forsikringsselskap som er spesialisert innen forsikring av hund, katt og hest. I tillegg til Norge har Agria virksomhet også i Sverige, Danmark og England. http://www.agria.no og http://facebook.com/agriadyreforsikring

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker nå å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund. .

Les mer om kampanjen her: http://j.mp/1ArwkNX

For mer informasjon:

Jeanette Bretteville, markedssjef Agria Dyreforsikring

Epost: jeanette.bretteville@agria.no Tlf: +47 906 93 680

 

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer