- Ofte ligger hunden i eller bakom baksete. Der er den løs og risikerer å skade andre og selv bli alvorlig skadet ved et sammenstøt. Og vi kaller hunden menneskets beste venn, sier Lotta Gunnarsson, veterinær på Agria Dyreforsikring.

Men det trenger ikke være slik. Det finnes ”kollisjonssikre” hundebur på markedet som gir bra beskyttelse om ulykken skulle være ute. Det er den beste måten å beskytte sitt firbente familiemedlem på, i påvente på at bilindustrien skal ta større hensyn til at hver 6. familie har hund.

Agria Dyreforsikring oppfordrer alle dyreeiere å bruke disse burene.

- Man kan ikke se eksakt hvor mange hunder som blir drept i bilulykker hvert år. Statistikken fordeles på skadene, og ikke på årsaken bak skadene. Men vi vet at det skjer og ettersom det er unødvendig er det ekstra tragisk!

Agrias veterinær gir tips før bilreisen

  • Installer et kollisjonssikkert bur i bilen din.
  • La aldri hunden oppholde seg i en varm bil. Overoppheting går raskt og kan føre til døden. Det holder at det er skyet og 20 grader for at temperaturen i bilen raskt stiger til mer enn det doble.
  • Bind ALDRI fast hunden i bilen. ALDRI! Til tross for at de fleste vet om ulykkesrisikoen skjer det noen ganger hvert år at hunder som er bundet fast i bilen, blir glemt og slepes etter bilen når vi kjører avgårde. Skadene er forferdelige!
  • Ha alltid med deg vann til hunden. Hunder trenger å drikke.