Påskeeggsøk

Søk er en bra mental stimulering for hunden din. Hvorfor ikke la hunden din søke etter påskeegg med sitt favorittgodteri i? Påskeegg av papp finnes i mange forskjellige størrelser og du kan anpasse størrelsen etter hunden din. Til en liten hund kan det være enklere med et lite påskeegg mens de større hundene kan få et større egg. Pass bare på slik at hunden ikke tygger i seg deler av påskeegget! Vi testet denne aktiviteten på springer spanielen Lava.

Legg noen godbiter som hunden din er glad i (f. eks lever eller pølse) i påskeegget. Det rekker med et par biter for at hunden skal kjenne lukten av godsakene.

Vi testet med et par strimler skinke, som var veldig populært

Vis hunden at du putter godbitene i egget. La også hunden få lukte på egget for å vekke interesse.

Lava ble veldig interessert når vi viste at vi hadde lagt skinke i påskeegget

Be hunden om å sitte i f.eks. døråpningen mens du gjemmer påskeegget i rommet. Hvis hunden er vant til søkeøvelser kan du la hunden sitte i et annet rom mens du gjemmer egget. La deretter hunden søke etter egget sitt.

Lava fant raskt påskeegget som vi hadde gjemt bak en pute i sofaen

Når hunden har funnet egget sitt kan du åpne det og gi hunden godbitene fra egget. Vil du gjøre det litt vanskeligere for hunden kan du la den selv forsøke å åpne påskeegget.

Lava synes det var litt vanskelig å åpne egget selv, så vi hjalp henne

Løft påskeegget

En annen morsom aktivitet er å la hunden forsøke å løfte den ene halvdelen av påskeegget for å få frem sine godbiter. Denne øvelsen passer spesielt bra for hunder som ikke synes søk er så morsomt. Vi testet denne aktiviteten på basenjien Ronja.

Legg et par godbiter under den ene halvdelen av et påskeegg. For at egget ikke skal skli rundt kan man legge det på et teppe.

Vi la et par skinkebiter under den ene halvdelen av egget og la den på et teppe for bedre grep

La deretter hunden bruke potene og nesen sin for å forsøke å løfte det halve egget og få sin belønning.

Ronja brukte aktivt potene sine for å forsøke å komme til skinken

Etter mye dytting og krafsing fikk Ronja tilslutt frem skinken

Lykke til og god påske!