Å ha en hund som liker vann har flere fordeler. Første og fremst er svømming og vannlek en utmerket muskel- og kondisjonstrening, men også deilig for hunden som kan kjøle seg ned på varme sommerdager.

Skynd deg langsomt

For å få hunden din til å like å bade i vann, finnes det noen forskjellige knep man kan prøve. Noe som er meget viktig er å huske på at man ikke skal stresse hunden eller forsøke å tvinge den til å like å bade!

Grunn sandstrand er best

Når du vil venne hunden til vann – tenk på at det på badeplassen du velger bør være lett å ta seg inn og ut av vannet. Det vil si at glatte steiner der vannet umiddelbart blir dypt ikke er den ideelle nybegynnerplassen.

En strand med stabil bunn der hunden selv kan bestemme sitt tempo inn og ut av vannet er et mye bedre alternativ.

Lek eller godbit

La hunden leke i vannkanten. Liker den leker er flyteleker perfekt å ha med. I beste fall glemmer hunden snart at vannet er ubehagelig og fokuserer i stedet på det positive.

Har du en hund som liker godbiter bedre enn leker? Da kan det være bra å vite at det finnes små og gode hundekjeks som flyter. Kast ut en håndfull kjeks i vannet og la hunden spasere rundt og spise og kose seg.

Når hunden ser ut til å akseptere å vasse rundt i vannet kan du prøve å kaste flyteleken eller kjeksene lenger ut og se om hunden tørr å teste ut ett par svømmetak.

Finne teknikken tar tid

De første gangene hunden svømmer pleier det å sprute en hel del siden de ofte hever forbeina over vannoverflaten når de svømmer. Hunden kan se litt panisk ut, men når den forstår at den flyter pleier det å roe seg. Da pleier også teknikken å forbedre seg og den lærer seg at det er enklere å svømme med forbeina under vannoverflaten.

Gå i vannet selv

For å hjelpe hunden å forstå at den faktisk flyter når den svømmer, kan du la den ha en flytevest på i begynnelsen. Har du mulighet til å følge med hunden i vannet og holde i håndtaket, som pleier å være på ryggen til flytevesten, blir du en stor trygghet for din hund.

En badeglad hund bra trekkplaster

Et annet bra knep er å la den noe usikre hunden være i vannet sammen med en som elsker å bade. Da pleier det ikke å ta lang tid innen den skeptiske tar etter det kompisen gjør.