Hun har skrevet mange bøker om akkurat denne metoden som tidligere mest ble brukt ved delfintrening. Klikkertreningen kan altså ikke ses på som en ny oppfinnelse da denne innlæringsmetoden har vært kjent siden 30-tallet.

Forsterkning av riktig opptreden

Det finnes egentlig ingen grenser for hva du kan lære din hund ved hjelp av en klikker. Det første du må gjøre er å lære hunden din at ”klikk” betyr at det kommer en belønning. Ett klikk kommer senere å bety for hunden at akkurat i det øyeblikket du klikker gjør den noe riktig og belønningen er på vei. Det er ikke like effektivt å bruke stemmen da vi kan ha ulik toneleie mens ett klikk alltid har samme lyd.

Rett timing er viktig

Det hele handler om timing og med klikket forsterkes eksakt rett øyeblikk. Om du blir en dyktig trener kommer hunden din til å synes at trening er morsomt og resultatene kommer da veldig raskt. Klikkertrening kan brukes like bra for lydighetsmomenter som for å få bort uønsket oppførsel, det er bare din egen fantasi som setter grensene.

Trening bare i positiv form

Med klikkertrening arbeider du bare i positiv form. Det handler om å forsterke en korrekt oppførsel, ikke å korrigere en feil oppførsel. En hund som klikkertrenes arbeider for å få belønning, en hund som trenes med tradisjonelle metoder arbeider ofte for å unngå ubehaget ved en korrigering.

Hunden blir aktiv

En annen fordel med klikkertrening er at hunden selv tar en aktiv del i treningsprosessen. I stedet for å lede, rykke eller trykke på hunden for å vise hva den skal gjøre så får hunden selv finne ut hva den skal gjøre for å få klikket og belønningen! I begynnelsen kan det gå litt tregt med en hund som ikke er vant til denne typen trening, siden den er vant til å bli vist eksakt hva den skal gjøre. Men det kommer så fort hunden begynner å forstå hva klikket innebærer. Snart har du en meget arbeidsvillig hund.

Stort område

Klikkertrening er et stort emne og det finnes mange bra bøker om det. Før du prøver klikker på hunden bør du vite hva du skal gjøre. Søk på internett, les bøker eller hvorfor ikke gå på klikkerkurs? Dine tanker om hundetrening kommer for alltid å være forandret!