Fordeler med flere hunder

Mange hundeeiere tenker på å skaffe seg flere hunder. To eller flere hunder kan holde hverandre med selskap, og de har ofte stor glede av hverandre.

Det finnes mange fordeler med å ha mer enn én hund, men man må også tenke på om man har tid og råd til mer enn ett firbent familiemedlem. 

– Det er mange fordeler med å ha flere hunder. Først og fremst tenker jeg på hundens tilfredshet, da den aldri trenger  å være alene. Men det finnes andre fordeler også, blant annet er det enklere å mosjonere dem. En vanlig skogstur blir raskt en treningstur med flere hunder som løper sammen over busk og kratt på en måte en ensom hund ikke gjør, sier hundecoach i Agria, Fredrik Steen.

Selskap og en artsfrende

Forutsatt at man har en hund som trives i andre hunders selskap, er det som sagt mange fordeler med flere hunder i familien. To eller flere hunder holder hverandre med selskap, så alenetiden ikke blir så stor. Verdien av å leke og kommunisere med en artsfrende skal heller ikke undervurderes.

Både en fordel og en ulempe med flere hunder, er at de kan begynne å herme etter hverandre. Har du en hund som er rolig og bedagelig, er sannsynligheten for at den andre hunden også blir det. Men har du en hund som er mer masete eller energisk, kan den andre hunden også ta etter dette.

Ikke alle hunder liker selskap

Selv om mange hunder trives med en hundekompis hjemme, er det viktig å tenke på at dette ikke gjelder alle. En del hunder er rett og slett ikke så brydd om å ha andre hunder rundt seg hele tiden, men foretrekker heller å møte kompisene sine innimellom.

– Det er flere hunder som trives best alene, og som ikke setter pris på at flokken og familien blir utvidet. Mange hunder kan venne seg til det, men ikke alltid, sier Fredrik Steen.

Liker? 10 av 14 likte , 3,6 i rangeringer