Hesteforsikring - Spørsmål og svar

Det kan dukke opp mange spørsmål når det gjelder hesteforsikring. Her gir vi deg svar på noen vanlige spørsmål.

Hva er forskjellen mellom ulike forsikringer?

Den første forskjellen handler om forsikringens område: for eksempel veterinær-, liv- eller bruksforsikring. Det andre er innholdet - hvilke skader erstatter den? Hvilke skader erstatter den ikke? Det tredje er erstatningsrammer og kostnader som egenandeler, forsikringsbeløp og premie, som oftest er lettest å identifisere. Å ta med alle faktorer er et råd vi gir til dem som sammenligner for å finne rett forsikring. 

Våre hesteforsikringer

Hva koster en hesteforsikring?

Kostnaden (premien) for en hesteforsikring påvirkes av hvilket forsikringsbeløp, type forsikring og hvilken egenandel du har valgt. Premien påvirkes også av hestens rase og alder. Kontakt oss så hjelper vi deg med prisinformasjon.

Når trenger man veterinærattest?

Noen ganger trenger man en veterinærattest for å tegne eller endre forsikringen. Tenk på at veterinærattesten ikke skal være eldre enn 30 dager fra den dagen forsikringen/endringen skal begynne å gjelde.

I visse tilfeller holder det med at en av Agrias forsikringsagenter kommer hjem til deg og besiktiger hesten.

Dersom en trenger en veterinærattest eller ikke kommer blant annet an på hvilken forsikring og hvilket livsforsikringsbeløp du tegner. Hva som gjelder i ditt tilfelle kan ditt ombud eller vårt kundesenter opplyse deg om når du søker om forsikring.

Vi trenger alltid en helseerklæring fra deg når du tegner forsikring. En helseerklæring består av spørsmål om hestens tidligere og nåværende eventuelle skader eller sykdommer. En helseerklæring kan du, som kunde, avgi muntlig eller skriftlig.

Gjelder forsikringen hvis min hest forårsaker en ulykke?

Din forsikring gjelder for hesten din hvis den blir syk eller skadet. Den gjelder ikke for skade som hesten gjør på andre hester, mennesker eller gjenstander. 

Er det noen grunn til å beholde forsikringen på min gamle hest?

Mange sykdommer og skader kommer med alderen, og til og med en liten skade eller sykdom kan bli en stor kostnad. Et akutt besøk på dyreklinikk i et par dager kan koste mange tusenlapper og en forsikring er en bra trygghet for deg og din hest om uhellet er ute.

Må min hest være vaksinert for å kunne forsikres?

Nei, vi har ingen krav om vaksinasjon for å forsikre en hest hos Agria. Derimot gir vi kun erstatning for stivkrampe om hesten er tilstrekkelig vaksinert mot dette. Rådfør deg gjerne med din veterinær for at din hest skal få en fullgod beskyttelse.