Sykdommer og skader

Hest i stallen under rehabilitering

Ikke forhast deg med en skadet hest

Mange opplever fra tid til annen at hesten blir skadet. Men hvis den settes i gang for tidlig og ikke får tilstrekkelig rekonvalesens kan den raskt få et tilbakefall. Les tipsene fra vår hesteveterinær Lars Olaf Moen.

Hester i utemiljø på vinteren

Vinterens farer for hesten

Vinter og kulde øker risikoen for visse sykdommer og skader. Her kan du lese om hva som er viktig å tenke på, og hva du kan gjøre for å forebygge at uhellet skjer. 

Nærbilde av øyet på en hest

Irriterte hesteøyne på sommeren

Fluer kan være plagsomt på sommerbeite for hestene våre. Her ser du hvordan du kan behandle irriterte sommerøyne hos hest og forhindre fluene.

Kverke hos hest

Kverke hos hest er en smittsom luftveissykdom som forårsakes av en bakterie, og det er viktig at man forsøker å forebygge smittespredningen. 

Ømme hover på høsten

Flere hester opplever hovbyll, ømme såler og sopp på høsten. Hva kommer det av, og hvordan kan det behandles? 

Lus hos hest

Har hesten din mistet flekker med pels? Da kan den ha blitt angrepet av lus. Les hvordan du oppdager og behandler lusen her.

Kolikk hos hest

Kolikk er en samlebetegnelse for smertefulle tilstander i mage- eller tarmsystemet, og uten behandling kan det i verste fall føre til varige skader eller død.

Ryggplager hos ridehester øker

Ryggproblemer hos hester er en relativt vanlig prognose. Mellom 2011 og 2015 økte antallet skader innsendt til Agria med 45 prosent, og det er først og fremst ridehester som rammes. Problemet er så å si fraværende hos...

Kolikk i kulda

Nå når vannet lett fryser i vinterkulda øker antallet kolikktilfeller. Tilgangen på vann er dårligere, og hestene får ikke i seg den nødvendige vannmengden, noe som kan fremkalle kolikk. Hvorfor er det slik?

Tannskader hos hest

Akutte tannskader oppstår vanligvis på fortennene. Den vanligste årsaken er at hesten ruser mot en hard gjenstand – for eksempel i sammenheng med en ulykke.

1 / 5