Prøv å finn en egnet badeplass med god plass for å gå ut i og opp fra vannet. Undersøk bunnen og eventuelt ta bort ting hesten kan skade seg på. Bruk alltid hjelm, også når dere skal bade. De fleste hester elsker å stå i vannet og plaske med fremhovene. Det skvetter skikkelig, så regn med at også du blir våt! En del blir lekne og tar mulen og neseborene under vann og blåser. Siv er flott og se på, men lett å skjære seg på, så pass på!

Svømme med hesten

Hvis hesten begynner å svømme bør du skli ned av ryggen og holde deg i manen og så svømme med hesten. Har den for kort man kan du for eksempel ta en stigbøylerem rundt halsen. Hesten skal ikke ha sal på seg, men gjerne hodelag eller grime.

Styr hesten så den svømmer parallelt med stranden – aldri rett ut! Man må aldri henge i tøylen. Hold deg ved siden av hesten så du unngår å få et slag av frembeina. Før hesten når bunnen igjen bør du komme deg oppå ryggen dens. Hvis du ikke rekker det er det viktig at du passer deg så du ikke blir tråkket på.

Skånsom trening

Svømming er veldig skånsom trening for en hest og bra som rehabiliterende trening. Det finnes et par plasser i Norge med svømmebasseng for hest under opptrening. Det er en god trening der de utvikler kondisjon og styrke uten belastning på beina. Alle hester kan naturlig svømme.

Når hesten svømmer flytter den beina på samme måte som når den går i skritt, men løfter beina med høye bevegelser framover og strekker bakbeina godt bakover.

Selvfølgelig er det ikke tillatt å bade med hest på offentlige badeplasser!