Kjøp/salgundersøkelse

La alltid en veterinær undersøke den hesten du har festet deg ved. En veterinær kan gi deg en upartisk vurdering av hestens helsetilstand. Og ved å oppdage tegn på tidligere sykdommer og skader får du informasjon du kanskje ellers ikke skulle ha visst om.

Oftest betaler kjøperen

Som regel betaler kjøperen kjøp/salgundersøkelsen, men det kan være ulik praksis. Undersøkelsen pleier å finne sted hos selgeren eller på klinikk. Skal hestens røntges – forsikringsselskap pleier å kreve dette ved forsikring av dyre hester – bør du kontakte en klinikk med en gang. Ellers går det bra med en ”gårdsundersøkelse”, så lenge det finnes tilgang til jevnt og fast underlag (helst asfalt) å vise hesten på.

Kjøperen velger veterinær

Tenk på at selgerens veterinær har taushetsplikt om hestens eventuelle tidligere sykdommer, hvis ikke selgeren har løst denne fra plikten. Ta hjelp av en hesteinteressert veterinær og helst den som du skal bruke på hesten i fremtiden. Vet du ikke om en veterinær, spør din ridelærer eller hestevenner om hvem de pleier å bruke.

Helst skal både du og selgeren være med under undersøkelsen. Da ser du hvordan hesten oppfører seg og kan spørre om det du lurer på.

Liker? 0 stemmer, ikke rangert 0 av 0 likte , NaN i rangeringer