Fjordhesten er en allsidig rase som kan brukes til det meste og av de fleste. Dette ser man tydelig under NM dagene, der både barn, unge og godt voksne er med og konkurrerer i de forskjellige klassene. I dressur er det klasser fra LC til LA, og i år er det også satt opp LA Kür. I sprang konkurreres det fra 60 cm til 100 cm, og i kjøring finnes lett, middels og vanskelig klasse.

Dette året inviteres også rideskolefjordhester og funksjonshemmede ryttere til å være med å konkurrere i uoffisielle mesterskapsklasser, som et prøveprosjekt for å fremme fjordhesten. I tillegg er det satt opp blant annet knøttecup, jokerhoppning og showklasse, samt en uoffisiell utstilling.

Et norgesmesterskap for fjordhest er allsidig og inneholder flere mesterskapsgrener. For å kunne bli Norgesmester må du konkurrere i sprang, dressur og kjøring. Norgesmesterskapet er delt opp i junior og senior. Det arrangeres også grenmesterskap i henholdsvis dressur, sprang og kjøring samt lagmesterskap.

I de nordiske mesterskapsklassene konkurrer deltagere fra de nordiske landene om mesterskapstitler i både dressur, sprang og kjøring. Det arrangeres også et allroundmesterskap der resultat fra dressur, sprang og presisjonskjøring regnes.

Agria er med som sponsor av mesterskapet og vi kommer til å finnes der under deler av arrangementet. Vi ønsker alle deltagere lykke til!