Praktiske råd ved lasting av hest

Hvis du har en hest som er vanskelig å laste må du trene den. Det kan du for eksempel gjøre før fôringen på morgenen, gi ikke hesten maten før den har gått inn i transporten. Da vil hesten koble transporten med mat.

1. Vær ikke stresset. Er du selv stresset så merker hesten det og blir mistenksom.

2. Før du laster hesten skal du se over hvor høy bommen er både foran og bak. Bommen skal være i høyde med overkanten av bringen. Åpne døren foran slik at det blir lyst i transporten.

3. Legg litt strø i transporten. Skal du reise lenger er det bra med et høynett så hesten har noe å gjøre.

4. Når du transporterer hesten din bør du beskytte den mot skader. Det gjør du enklest med transportbeskyttelse eller ved å bandasjere hestens ben ned over koden og godt over karpus og haser. Bruk også et dekken på hesten, men tenk på at det ikke blir for varmt i transporten.

5. Bruk lærgrime når du transporterer, den er mye enklere å skjære i stykker hvis hesten skulle sette seg fast og få panikk. Når du laster hesten kan det være lurt å ha hodelaget på over grimen. Hvis hesten tuller er det enklere å få kontroll med et hodelag på.

6. Hvis hesten har brodder er det lurt å ta ut disse for å unnvike at hesten tramper på seg selv og skader seg.

7. Tren på å laste hesten din og bruk medhjelpere så blir det smidig og enklere for alle i hverdagen.

8. Hvis du kun har en hest i transporten skal du stille hesten på venstre side slik at tyngdepunktet ikke blir forskjøvet.

9. For å gjøre det enklere for hesten kan du parkere transporten i en bakke – da blir ikke rampen så bratt. Når du leier hesten opp på rampen skal du gå med vennlige og bestemte steg. Nøl ikke og pass på at du er rolig.

10. Når hesten er inne i transporten er det bra å prate beroligende mens medhjelperne stenger bommen bak hesten. Fell også opp baklemmen før du binder fast hesten og tar av hodelaget.

11. Tenk på at du ikke står midt bak lemmen men på siden når du feller opp den. Det er av sikkerhetsgrunner – hvis hesten skulle bli redd og slenge seg bak så kan du få både hesten og lemmen over deg.

12. Bind hesten ganske kort, ca 40 cm, slik at den ikke kan sette seg fast. Bruk også et leietau med panikkhake og gjør en sikkerhetsknute som du enkelt kan få opp. Ha også som vane å ha en kniv eller saks i bilen eller transporten slik at du raskt kan skjære i stykker for eksempel grimen om hesten har satt seg fast.

Liker? 1 av 1 likte , 5 i rangeringer