Hva er forskjellen mellom ulike forsikringer?

Den første forskjellen handler om type forsikringsområde, og her skiller vi i all hovedsak på veterinær-, livs- eller bruksforsikring. Deretter er det store forskjeller på erstatningsbeløp og hvilke skader og sykdommer som dekkes. Videre spiller egenandelene inn, og her velger du selv hvor mye du selv skal betale av veterinærregningen. Jo høyere egenandel, desto lavere pris på forsikringen. For å finne riktig forsikring må du derfor se på følgende behov:

  • Bruksområde (veterinærforsikring, livsforsikring eller tilleggsforsikringer som avl og løp/konkurranse)
  • Erstatningsbeløp
  • Egenandeler 

Les mer om våre forsikringer her.

Hva koster en hesteforsikring?

Prisen for en hesteforsikring påvirkes av hvilket forsikringsbeløp, type forsikring og hvilken egenandel du har valgt. Videre spiller faktorer som rase, alder, kjønn og bosted inn på prisen. Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg med å finne en riktig forsikring.

Når trenger man veterinærattest?

Noen ganger trenger man en veterinærattest for å kjøpe eller endre forsikringen. Veterinærattesten kan ikke være eldre enn 30 dager fra den dagen forsikringen/endringen skal begynne å gjelde. 

Vi trenger alltid en helseerklæring fra deg når du tegner forsikring. En helseerklæring består av spørsmål om hestens tidligere og eventuelle nåværende skader/sykdommer. En helseerklæring kan du som kunde gi til oss muntlig eller skriftlig.

Gjelder forsikringen hvis min hest forårsaker en ulykke?

Din forsikring gjelder for hesten din hvis den blir syk eller skadet. Den gjelder ikke for skade som hesten gjør på andre hester, mennesker eller gjenstander. 

Er det noen grunn til å beholde forsikringen på min gamle hest?

Mange sykdommer og skader kommer med alderen, og til og med en liten skade eller sykdom kan bli en stor kostnad. Et akutt besøk på dyreklinikk i et par dager kan koste mange tusenlapper og en forsikring er en bra trygghet for deg og din hest om uhellet er ute.

Må min hest være vaksinert for å kunne forsikres?

Nei, vi har ingen krav om vaksinasjon for å forsikre en hest hos Agria. Derimot gir vi kun erstatning for stivkrampe om hesten er tilstrekkelig vaksinert mot dette. Rådfør deg gjerne med din veterinær for at din hest skal få en fullgod beskyttelse.