Behandling og pleie

Tips for hestens juleferie

Juleferien er rett rundt svingen! Her har vi samlet noen tips til deg med hest, for at juleferien skal bli fredfull og fin for dere begge.

Lær deg å se om hesten er syk

Vær oppmerksom på hvordan hesten har det – også når den er på beite. Her gir vi deg noen tips om hvordan du enkelt kontrollerer at hesten din har det bra!

Høsttips for hesteeiere

Klare og kjølige morgener – og stadig mørkere dager. Som hesteeier er det en del ting man skal tenke på når høsten er anmarsj. Her får du nyttige høsttips for deg som hesteeier.

Slik tar du vare på den gamle hesten

Alle ønsker at hestene deres skal leve lenge og ha det så bra som mulig. Men hva bør man egentlig tenke på når hestene begynner å dra på årene? Les våre beste tips her.

Hjelp hesten med røytingen

Dagene blir lysere, solen har tittet fram – og du finner hestehår overalt! Her er noen gode tips til å hjelpe hesten med røytingen.

Lær å sy pene fletter

Stevnesesongen er i gang, og vi har laget en guide til hvordan du kan lage pene fletter på hesten.

Sko deg for vinteren

I vinterhalvåret bør hesten være godt skodd for føre og vær. Vi har snakket med hovslager Anja Huserbråten, og du får også tips til hva du bør gjøre (og ikke gjøre) med hengeren om vinteren. 

Hjelp hesten med å røyte

Når hesten røyter av vinterpelsen kan dette gjøre at hesten føler seg litt dårlig og den blir følsom i huden. Men det finnes ulike måter kan du hjelpe hesten din, for eksempel ved å gi den ekstra vitaminer.

Viktig hovpleie

Alle hester trenger en eller annen form for hovpleie. Hvordan og med hvilke intervaller kommer an på hestens bruksområde og individuelle forutsetninger, men normalt skal du ha besøk av hovslager hver 6-8 uke.

4 grunner til å børste hesten

Det finnes flere grunner til at vi skal børste hesten vår. Her lister vi fire gode grunner.

1 / 2