Smådyr- og fugleartikler

Smittsom gulsott hos kanin
25.07.2016

Det er påvist kaningulsott, rabbit haemorrhagic disease (RHD), i et kaninhold i Vest-Agder. Kaningulsott er en akutt, svært smittsom virusinfeksjon som gir alvorlige leverskader hos kaniner. Dødeligheten er svært høy. Sykdommen smitter ikke til mennesker.

 

Lær kaninen din å bli renslig
26.02.2016

Kaninen er ikke skapt for å sitte i bur og trenger derfor å bli sluppet løs hver dag for å få mosjon og ny stimuli. Heldigvis er det mulig å lære kaninen å bli renslig slik at den ikke gjør fra seg overalt.

Ilderhold
24.02.2016

Ildere er meget nysgjerrige av natur og de kommer seg inn i og rundt de mest underlige steder. Det er derfor viktig å «ildersikre» hjemmet ditt før ilderen tas inn til sitt nye hjem.

Vanlige sykdommer hos papegøyer
24.02.2016

Her kan du lese om de vanligste sykdommene hos papegøyer.

Agria smådyr- og fugleforsikring
19.02.2016

Agria Dyreforsikring kan fra 1. april tilby forsikring til de minste kjæledyrene også. Det vil være mulig å forsikre din kanin, ilder, gnager, fugl, minigris eller skilpadde. Du kan tegne en veterinærforsikring og/eller en livsforsikring. 

Råd til deg som vil kjøpe kanin
17.02.2016

Hva spiser en kanin og hva slags bur bør kaninen ha? Hvordan ser man om kaninen er syk og hvordan får man kaninen til å like og gå i bånd? Svaret på disse spørsmålene og mer har veterinær Marianne Tornvall, spesialist på behandling av eksotiske dyr.

Råd til deg som vil kjøpe hamster
17.02.2016

Hvordan vil hamsteren ha det i buret sitt for å føle seg bra? Hvor gammel blir en hamster og hvordan kan du se om den er syk? Disse spørsmålene og noen fler svarer veterinær Marianne Tornvall, spesialist på behandling av eksotiske dyr, på her.