En barbert hest svetter mindre og kan astrenges mer enn en hest som ikke er barbert.

Hesten setter vinterpels i oktober og det er da du skal barbere den første gang. Deretter kan du fortsette å klippe den en gang i måneden avhengig av hvor tykk pelsen er og hvor raskt den vokser. Når våren kommer skal du slutte med klippingen, for å unngå å forstyrre den naturlige hårfellingen.

Å klippe en hest kan være komplisert, og du bør derfor ta hjelp av en som er erfaren med å klippe hester de første gangene. Hvis hesten aldri er klippet tidligere, kan den reagere på barbermaskinen, så det kan være lurt å venne hesten til lyden fra barbermaskinen i noen dager før du skal klippe den.

Hvordan skal jeg klippe hesten?

Helklipp
Fungerer godt hvis du har en hest som ris mye, ikke går mye ute. Hele hesten klippes bortsett fra en liten trekant ved haleroten.

Dekkenklipp
Er å foretrekke på de hestene som er tynnhudet. Hele pelsen klippes bortsett fra bena og en dekkenformet del på manken, ryggen og bakdelen.

Sporklipp
Da klarer hesten seg bra uten dekken i stallen. Pelsen klippes på halsen og bogene, under buken og på lårene.

Jaktklipp/Hunterklipp
Er et godt alternativ dersom hesten brukes mye. Hele pelsen klippes bortsett fra bena, i salleiet og trekanten ved haleroten.

Valg av dekken etter barbering

Når du barberer hesten svekker du hestens evne til å regulere kroppsvarmen, derfor vil bruk av dekken være nødvendig for at hesten ikke skal fryse. Bruk av dekken må tilpasses stalltemperaturen, uteklima og hestens pelsmengde. 

En grei huskeregel er at de stedene du har barbert, bør kunne dekkes av et dekken. Det betyr at barberer du hestens hals, bør den få påsatt en hals på dekkenet sitt, og barberer du under hestens mage bør du sette på en mageplate.

Det er bedre å bruke ett tykt dekken, enn flere lag. Dette er fordi at  ofte fører flere lag med tepper til at du fjerner luftlaget som skal islorere, og varmegenskapene til dekkenet svekkes.